Velgen Reparatie

Het is iedereen wel eens gebeurt dat je schade aan je velgen hebt gemaakt omdat je tegen een stoeprand rijdt of in een diepe put. Dit is natuurlijk heel vervelend. Ook oxidatieschade is een veelvoorkomend probleem.

Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van velgen op professionele wijze. Zie hieronder de verschillende velgen reparaties die wij bieden:

Spuiten

Het herstellen van schade, het vervagen van de kleur en/of naar eigen idee (in ieder gewenste kleur) opnieuw de velgen laten spuiten.

In principe is alles mogelijk van mat- of hoogglanszwart tot goud en een black-chroom look.

Reparatie is mogelijk op locatie, helemaal overspuiten kan op onze vaste locatie.

Polijsten

Gepolijste velgen hebben meestal een blanke laklaag over het gepolijste aluminium. Het gepolijste gedeelte glimt en kan een spiegel/chroom effect geven. Deze velgen worden op een freesbank afgedraaid en als je goed kijkt zie je een lichte ribbel erin.

Niet alle geheel gepolijste of gedeeltelijke gepolijste velgen zijn te herstellen.

Er zijn 2 mogelijkheden om de velgen “opnieuw” te polijsten:

OPTIE 1
Alle blanke lak van de gepolijste delen verwijderen en het aluminium opnieuw polijsten maar enigszins grof laten i.v.m. hechting blanke lak, daarna voorzien van een blanke laklaag.

OPTIE 2
Alle blanke lak van de gepolijste delen verwijderen en het aluminium opnieuw zeer fijn polijsten en NIET voorzien van blanke laklaag.

Voor- en nadelen van polijsten

Bij beide opties zijn de velgen volledig hersteld maar verliezen hun originaliteit omdat de bewerking van het gepolijste gedeelte altijd verschilt met dat van de fabrieksbewerking.

Bij optie 2 is het gepolijste gedeelte hoogwaardig en ziet eruit alsof de velgen verchroomd zijn. Echter door deze bewerking zijn de velgen zo glad dat de blanke lak geen hechting meer heeft. Men zal dus veel frequenter de gepolijste delen moeten poetsen.

Bij deze bewerking is het noodzakelijk alle 4 de velgen te bewerken omdat er anders verschillen ontstaan tussen de velgen onderling.

Heeft u nog vragen of heeft u een velgen reparatie nodig? Neem contact met ons op! Bel, mail of Whatsapp voor de mogelijkheden.

Bekijk onze andere diensten hier.